Станишев: Никога няма да използвам ПЕС за решаване на вътрешни проблеми

Станишев: Никога няма да използвам ПЕС за решаване на вътрешни проблеми
Станишев попита защо се мълчеше от медиите, когато се назначаваха от ГЕРБ хора къде ли не, на какви ли не държавни постове. Снимки: БГНЕС
A A+ A++ A

Никога няма да използвам Партията на европейските социалисти като инструмент за вътрешнополитическа борба, освен когато става дума за каузи, заяви лидерът на БСП и на ПЕС Сергей Станишев.

Изявлението бе направено по време на общ брифинг след конференцията на ПЕС-жени с Зита Гурмай, председател на ПЕС-жени и с Ахим Пост, генерален секретар на ПЕС, предаде БГНЕС.

"Готови сме да водим разговор с всеки, включително и с протестиращите и той се води вече - от Министерски съвет, в комисиите на парламента, от БСП. Но разговор трудно се води на улиците. Уважавам всеки протест, стига да е мирен. Видяхте обаче, че сред протестиращите се вклиняват групи, които могат да опорочат протеста и съм благодарен, че самите те ги изолират", коментира червеният лидер.

Станишев попита защо се мълчеше от медиите, когато се назначаваха от ГЕРБ хора къде ли не, на какви ли не държавни постове.

"А Бойко Борисов с неговите връзки със СИК, с охранителния бизнес - защо не задавахте тогава тези въпроси", запита Станишев.

В началото на изложението си на брифинга, Станишев повтори голяма част от тезите си за актуалната политическа ситуация, направи оценка на поведението на левицата, на опозицията и подчерта важното място на исканията на протестиращите.

#Сергей Станишев #ПЕС #Станишев #ГЕРБ #Зита Гурмай #ПЕС #Ахим Пост #Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници