Христо Монов се извини на протестиращите за „интернет лумпени“

Христо Монов се извини на протестиращите за „интернет лумпени“
Христо Монов нарече протестиращите „интернет лумпени“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Депутатът от Коалиция за България Христо Монов се извини на протестиращите, че ги нарече „интернет лумпени“, предаде „Фокус“.

„Извинявам се. Съжалявам, че думите ми са прозвучали така“, каза пред журналисти в парламента депутатът от ПГ на Коалиция за България Христо Монов.

„Казвам го като човек, който доста години се занимава с психотерапия“, посочи Монов.

„Няма да напусна парламента. Загрижеността ми беше за нещо друго – за това, че действително има такъв културен парадокс, че най-големите достижения понякога – за съжаление – работят срещу хората. Визирам това, че примерно само в Китай има над 25 милиона интернет зависими, които се лекуват. Световната психиатрична организация обяви интернет зависимостта като една от най-страшните“, заяви Монов.

„Казах само, че не приемам да се казва, че сега протестите са били интелигентни, а през февруари не са били интелигентни. Мисля, че хората, които бяхме през февруари, не сме с различно IQ от тези, които сега протестират“, подчерта Христо Монов.

„Някои хора са доста добри артисти, влезли са в роля и играят чудесно ролята на бунтаря“, каза той във връзка с държанието на някои депутати вчера.

„Духът на Конвенцията за правата на детето не разрешава участие на деца в политически акции. Уважавам свещеното право на всеки един родител как да възпитава детето си“, посочи депутатът.

„Не бих завел децата си там, където понякога не се проявяват добри нрави. Най-важното е човек да има право на избор“, каза той.

#Христо Монов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници