Сотир Цацаров: Възложена е пълна данъчна ревизия за имотите на Цветан Цветанов

Сотир Цацаров: Възложена е пълна данъчна ревизия за имотите на Цветан Цветанов
A A+ A++ A

Възложена е пълна данъчна ревизия по случая с имотите на Цветан Цветанов. Това каза пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров, предаде агенция „Фокус“. „В конкретния случай на данъчните органи не е възложена проверка, не е възложено изготвянето на доклад. Възложена е пълна данъчна ревизия, с всички процесуални последици по съответния кодекс. Има разлика, защото при извършването на предната проверка, е била възложена проверка и тя е завършила с доклад тип справка. В конкретния случай на ръководителя на НАП е разпоредено от наблюдаващия прокурор разпореждането на пълна данъчна ревизия. Тя ще покаже оттук нататък как ще действа Прокуратурата“, каза още Сотир Цацаров.

Попитан какви са новите данни, които наложиха имотите на Цветан Цветанов да бъдат проверени, главният прокурор посочи, че са такива, каквито не могат да бъдат разкрити към този момент публично, тъй като са от особено значение за разследването.

Във връзка със случая, известен като „бебето от фризера“ от Горна Оряховица, главният прокурор Сотир Цацаров каза: „Делото срещу Цветан Цветанов е възобновено, защото така е преценил прокурорът. Той е преценил, че се налага допълнителна проверка. Не съм го възобновил аз“. На въпрос дали ще поиска отново имунитета на Цветан Цветанов във връзка с бебето от фризера в Горна Оряховица, Цацаров отговори, че „когато прокуратурата има да съобщи нещо по този въпрос, тя ще го направи с конкретни факти“.

#Сотир Цацаров #Цветан Цветанов #имоти #разследване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници