Ханес Свобода: БСП да не повтарят грешките, за които критикуваха Борисов

Ханес Свобода: БСП да не повтарят грешките, за които критикуваха Борисов
A A+ A++ A

Българските социалисти трябва да скъсат с миналото и да не повтарят грешките, за които доскоро критикуваха Бойко Борисов. Това заяви пред БНР лидерът на Партията на европейските социалисти в Европарламента Ханес Свобода.

Той отрече в ПЕС да се обсъжда въпросът за оставка на Сергей Станишев от лидерския пост и изрази надежда правителството у нас да съумее да извърви пътя към необходимите реформи.

„Трябва да се отдалечим от тези средновековни стратегии - че трябва някой да бъде пожертван и после всичко ще бъде наред. Всъщност всичко ще бъде наред само ако правителството води правилна политика и засили капацитета за борба с корупцията - това е, което наистина е необходимо, а не политически игри, жертви и оставки“, заяви Ханес Свобода.

„Всеки може да направи грешка, важното е грешките да бъдат поправяни“, каза Свобода и добави, че е много доволен от решението за отмяна на избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС и поднесените извинения. Според него стратегията на правителството трябва да е много неутрална, не политическа борба с корупцията.

„Трябва да се намерят хора, които могат да се справят с това или в самата България, или извън нея. Трябва да е ясно, че въпросът не е в отмъщението срещу Бойко Борисов и неговата партия или в интересите на една или друга група, която е на власт, а в истинското реформиране на България. Аз лично не разбирам защо страни като България и Румъния все още имат този тип институции и не може ли дейността им да бъде в рамките на вътрешното министерство и полицията. Щом обаче ще имате такава структура за национална сигурност, то тогава начело на нея трябва да застане опитен и подготвен за тази работа човек“, заяви още Ханес Свобода.

#Ханес Свобода #БСП #Станишев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници