БСП-София: Да се свика конгрес в най-кратки срокове

БСП-София: Да се свика конгрес в най-кратки срокове
A A+ A++ A

Политическата криза започнала от февруарските протести не приключи с проведените предсрочни парламентарни избори. В обществото все още е налице криза на представителността, раздразнено до болезненост обществено мнение, нетърпимост, липса на чуваемост, се казва в позиция на Софийския градски съвет на БСП, който заседава до късно снощи на "Леге" 10.

Социалистите настояват да се вземат решителни мерки за подобряване организационното, политическото и кадрово състояние на БСП на 48 конгрес на БСП, който да се проведе в кратки срокове. Решенията на Конгреса трябва да са основа за подобряване на организационното състояние на партията и функциониране на нейните органи.

Конгресът трябва да се произнесе и по въпроса за функционирането на ръководните органи, както и по въпроса за председателя на партията, заявяват от Градския съвет на социалистите.

"Водени от разбирането, че БСП винаги е съблюдавала и поставяла националните интереси над партийните, ние чувстваме отговорност пред обществото и избирателите, загрижени за бъдещето на България.

Предвид отговорността, която носим пред близо 1 млн. избиратели, които дадоха доверието си "за" нашите политики, кандидати и реформи предложени от БСП, заявяваме, че решението на Народното събрание от 14 юни тази година относно избирането на ръководител на ДАНС е тежка политическа грешка.

То беше взето с неразбираеми за обществото мотиви, както и при непрозрачни и неясни механизми. Това решение постави на изпитание единството и консолидацията на парламентарната група на Коалиция за България. Предизвика напрежение в структурите на самата партия по оценката на взетото решение и неговите последствия.

Нанесе тежък удар по авторитета на правителството и този на министър-председателя. Катализира протестна вълна обединила разнородни по своята същност групи интереси, заявяват от Градския съвет на БСП.

От първостепенна важност е възстановяване на диалога на правителството и легитимно избраните институции с обществото. Друга спешна мярка е въвеждане на прозрачност при механизмите на вземане на управленски и кадрови решения. Продължаване на стартиралата активна политика в социалната сфера. Ясно осъзнаване и разграничаване от крайните етнически настроения водещи до разединение на нацията. Активизиране комуникацията с обществото и медийното представяне на политиките на правителството.

#БСП #Коалиция за България #ДАНС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници