Стойнев: Ако правителството падне, България ще се сгромоляса

Стойнев: Ако правителството падне, България ще се сгромоляса
Стойнев е категоричен, че мерките на правителството са нужни на страната. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Ако правителството сега падне, България ще се сгромоляса", призна министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев в четвъртък в ефира на бТВ. Той призна, че хората искат нов тип правене на политика.

"Основната цел на мерките от плана "Орешарски" е не толкова да бъдат заглушени протестите, тези мерки са нужни на България и страната", категоричен бе министърът.

Министърът обясни, че планираните от правителството мерки са жизнено важни както за икономиката, така и за хората. Той припомни, че е нужно да се отпуши износът на ток, да се осигури работа на миньорите и т.н. "Моята работа като министър е да спася положението", каза Стойнев. По думите му мерките са неотложни, защото години наред никой не е посмял да се захване с приложението им.

"Сега ще се върне швейцарското правило, ще се разплатим с бизнеса, ще се повишат парите за отглеждане на дете до 2 г. Когато влязох в кабинета ми казаха, че тока трябва да се вдигне с 40%, а хората са крайно бедни. Ако има политическа дестабилизация икономиката ще се срути", предупреди Стойнев.

"Може правителството да падне утре или вдругиден, но тези мерки ще останат. Може да има огромни аварии в енергетиката, защото не са правени никакви инвестиции в инфраструктурата", каза още Стойнев.

"Може да останем без ток, защото са правени ремонт на хартия. В ТЕЦ „Марица Изток" може да спре работа, защото нямат необходими багери."

#Драгомир Стойнев #Орешарски #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници