БСП-София с тежка критика срещу Станишев, пази Орешарски

БСП-София с тежка критика срещу Станишев, пази Орешарски
A A+ A++ A

Решителни мерки за подобряване организационното, политическото и кадрово състояние на БСП трябва да се вземат от заседание на 48 конгрес на БСП, който да се проведе в кратки срокове. Това се посочва в позиция на Софийския градски съвет на БСП. В позицията пише, че решенията на Конгреса трябва да са основа за подобряване на организационното състояние на партията и функциониране на нейните органи. Конгресът трябва да се произнесе и по въпроса за функционирането на ръководните органи, както и по въпроса за Председателя на Партията.

В позицията се казва още:

„Решението на Народното събрание от 14.06.2013г. относно избирането на ръководител на ДАНС е тежка политическа грешка. То беше взето с неразбираеми за обществото мотиви, както и при непрозрачни и неясни механизми. Това решение постави на изпитание единството и консолидацията на парламентарната група на КБ. Предизвика напрежение в структурите на самата партия по оценката на взетото решение и неговите последствия. Нанесе се тежък удар по авторитета на правителството и този на министър председателя. Това отклони общественото внимание от позитивната реформаторска нагласа на правителството и насочи обществената енергия в погрешна посока, с което засили позициите на кръговете, целящи крайна дестабилизация на политическата обстановка.", се посочва още в позицията.

От Софийския градски съвет на БСП смятат, че от първостепенна важност е възстановяване на диалога на правителството и легитимно избраните институции с обществото. Въвеждане на прозрачност при механизмите на вземане на управленски и кадрови решения. 

"Съзнавайки отговорността, която носи БСП и нейната парламентарна група, считаме, че основната задача е запазване на правителството с оглед националните интереси и запазване на социалния и етнически мир.Национално-отговорното поведение изисква да се даде възможност на правителството да приключи успешно преговорите с ЕС относно следващия програмен период 2014 – 2020 и създаване на реална възможност за изпълнение на поетите пред обществото ангажименти като: въвеждане на прозрачност в работата на изпълнителната власт; сезаеми подобрения в секторите „Енергетика”, „Здравеопазване”, и „Образование”; установяване на благоприятна бизнес среда; възстановяване на диалога с българското общество с участието на извънпарламентарните партии и представителите на гражданския сектор; връщане на държавността и справедливостта.", се казва още в позицията на Софийски ГС на БСП.

#БСП #Орешарски #Станишев #конгрес

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници