Манолова: Автобуси с българи и роми идват в София за протестите

Манолова: Автобуси с българи и роми идват в София за протестите
„Има хора, които са наистина гневни и искрено възмутени, при това с основание, от гафа, който произведохме“, каза още тя. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

 

Автобуси с българи и роми от Дупница пристигат в последните дни в София по време на протестите, каза зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова, съобщава БНТ.

Има сигнали, че хора предлагат пари за участие в протестите в Студентски град, кварталите „Младост“ и „Надежда“ и край хотел „Родина“, уточни Манолова.

„ГЕРБ правят опити да разклащат устоите на държавата. Дадохме им повод да се възползват от наше изключително погрешно решение. Същите хора идваха в София да протестират в подкрепа на Бойко Борисов в края на предишния парламент“, коментира зам.-председателят на НС и добави, че това не е наказуемо според Наказателния кодекс.

„Има хора, които са наистина гневни и искрено възмутени, при това с основание, от гафа, който произведохме“, каза още тя.

Манолова се извини за грешката, която лично допуснала, като не гарантирала достатъчно прозрачност при избора на Пеевски, и обеща следващият председател на ДАНС да бъде избран след одобрението на професионалните среди и на българските граждани.

„Ще си направим извода как трябва да се вземат решенията и в парламента, и в парламентарната група на БСП, и в партията“, заяви още тя.

Тя не коментира днешни публикации, според които допускът до секретна информация на Пеевски е бил издаден в съкратени срокове, което пък води до извода, че кандидатурата му не е избрана измежду няколко кандидатури.

#протести #Орешарски #Мая Манолова #ДАНС #Пеевски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници