Пламен Орешарски: Допуснах политическа грешка, за която се извинявам

Пламен Орешарски: Допуснах политическа грешка, за която се извинявам
A A+ A++ A

Допуснах политическа грешка, за която се извинявам не само на вас, а и на тези, които излязоха да протестират. Те призоваха за оставка и аз много ясно чувам това. Това каза министър-председателят Пламен Орешарски пред народните представителиq преди да представи стабилизационни и неотложни мерки за подобряване на социалното положение на българските граждани, на бизнес средата и демократизиране на управлението.

Оставката би била най-лесното решение, но ще предизвикам още по-голяма политическа криза и провеждане на нови избори по същия Изборен кодекс, каза Орешарски.

„Миналата седмица допуснах политическа грешка, за която се извинявам не само на вас, но и на хилядите хора, които протестират. Те призовават да подам оставка и аз ясно чувам това. Оставката е лесно лично решение, но ще е безотговорност. Днес заставам пред всички български граждани и пред вас – народните представители, и искам вашата временна подкрепа за пакет спешни мерки, за подобряване на положението на българските граждани и подобряване на бизнеса“, заяви Орешарски. 

(По агенция „Фокус“)


#Парламент #Орешарски #протест #мерки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници