КБ пита финансовия министър за офшорните зони

КБ пита финансовия министър за офшорните зони
Станишев се обърна към депутатите, че всяко предложение, което отправят за една или друга позиция трябва много сериозно да се проверява и да бъде тествано за обществена приемливост. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Парламентарната група на Коалиция за България ще отправи запитване към министъра на финансите за офшорни зони и за всички фирми, на които краен собственик са българските граждани, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев, предаде БГНЕС.

От парламентарната трибуна социалистът каза, че това е почтеното.

„Трябва да се знае и институциите в България трябва да направят подобно усилие, смятам, че е справедливо“, добави Станишев.

Той се обърна към депутатите, че всяко предложение, което отправят за една или друга позиция трябва много сериозно да се проверява и да бъде тествано за обществена приемливост.

„Защото това изпитание и тежък урок от българските граждани не бива да се използва само за този случай, а трябва да стане принцип на поведение. Надявам се всички да бъдем готови за подобно изпитание и да мерим с един аршин“, заяви Станишев.

Той добави и че ПГ на КБ ще подкрепи внесения проект за решение за отмяна на решението на НС за избора на Пеевски за председател на ДАНС.

„Това е ясен политически акт от страна на двете партии, които подкрепят правителството. И за извлечени уроци, и поуки, и за продължаваща подкрепа за мисията на премиера за оздравяване на демократичната държавност, за възстановяване на икономическия потенциал на България, и за социална ангажираност на правителството, и за работа в името на България“, подчерта Станишев.

#Сергей Станишев #БСП #офшорни зони

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници