Георги Марков: Народните представители губят мандата си, ако приемат поста на шеф на агенция

Георги Марков: Народните представители губят мандата си, ако приемат поста на шеф на агенция
Марков отбеляза, че „преди това има и едно Решение номер 4, което отстрани Стоян Ганев като народен представител за това, че макар и за една година, е станал председател на Общото събрание на ООН”. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

 

Ако народен представител приеме поста на шеф на агенция, губи мандата си, заяви пред „Фокус“ бившият конституционен съдия Георги Марков във връзка с избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС и връщането му като народен представител.

Още преди 20 години – 1993 година, Конституционният съд излезе със специално тълкувателно Решение номер 5, докладчик беше проф. Неновски, и единодушно прие това, специално за шефовете на агенции – ако народен представител приеме поста на шеф на агенция, губи мандата си“, обясни Марков.

Той отбеляза, че „преди това има и едно Решение номер 4, което отстрани Стоян Ганев като народен представител, за това, че макар и за една година, е станал председател на Общото събрание на ООН“.

„Народните представители да прочетат това тълкувателно решение на Конституционния съд, да не дразнят повече хората и да не правят лоша услуга на самия г-н Пеевски, който все някак си ще преживее, че не е народен представител. В крайна сметка е твърде млад и пред него ще има още избори. Не трябва след една толкова тежка грешка, извадила хората на улицата, да последва нова, вече с нарушаване на Конституцията“, каза още Георги Марков.

#протест #Орешарски #Делян Пеевски #ДАНС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници