Станишев: Орешарски за 20 дни направи повече от Борисов за 4 години

Станишев: Орешарски за 20 дни направи повече от Борисов за 4 години
Лидерът на БСП каза също, че правителството търси на първо място обществения интерес. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Искам да подчертая единодушната подкрепа за правителството на Пламен Орешарски във всички възможни посоки в последните дни, заяви на пресконференция председателят на БСП Сергей Станишев.

„За по-малко от 20 дни бяха постигнати мерки и действия, за които на Борисов и компания не достигнаха 4 години. Много рязко се вдига помощта за отглеждане на дете до 2-годишна възраст. Ще има нови мерки за формирането на цената на тока, които могат в началото на юли да доведат до това цените да паднат с около 5 процента“, заяви Станишев, предаде агенция „Фокус“.

„Разбираме, че има хора, които са тежко смутени и очакват искрени отговори. Аз съм готов да дам всички необходими отговори. Често зад загриженост за партията на думи прозират много различни интереси. Маските трябва да паднат. Няма по-добра аргументация от истината“, посочи Станишев.

Лидерът на БСП каза също, че правителството търси на първо място обществения интерес.

„Информиран съм от г-н Орешарски, че днес в Народното събрание ще бъде представен спешен пакет от мерки в няколко посоки, свързани с намерение за подкрепа на гражданите, засягащи техните доходи, начин на живот, способност да посрещнат своите най-неотложни нужди – това са социалните мерки, включващи енергийните помощи от есента, подкрепата за семействата, които изпращат децата си в 1. клас. Вторият пакет засяга бизнеса“, обясни Сергей Станишев.

Той обясни, че се предвижда институционализиране на представяне на граждански структури в различни органи, на централно и местно ниво, както и подготовка на законодателни промени, които да засегнат начина на провеждане на избори в България.

„Предстои изнасяне на факти и истини за състоянието на държавата. Основните позиции са подкрепа за правителството, активизиране и прилагане на мерки, доказване, че правителството работи в обществения интерес“, каза още Станишев.

#Сергай Станишев #БСП #Орешарски #Пламен Орешарски #Народно събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници