Френска компания представи дисплей, който зарежда телефона

Френска компания представи дисплей, който зарежда телефона
A A+ A++ A

Френската компания SunPartner работи интензивно върху интересна технология, която ще позволи да се решат повечето от проблемитe с батериите на модерните смартфони. Фирмата е постигнала сериозен пробив при изработката на напълно прозрачни соларни клетки. На практика това означава, че залепвате едно фолио върху дисплея на телефона и той се зарежда винаги когато е изложен на слънчева светлина.

За момента от SunPartner са успели да постигнат ниво на прозрачност от 82%, като целта им е до пазарната премиера на продукта догодина да достигнат 90%. С помощта на соларното зарядно животът на батерията би следвало да се удължи средно с 20%, а според създателите на аксесоара при неговото използване телефонът би могъл да бъде вечно в положение на изчакване, без да има нужда от зареждане.

SunPartner работят с три компании, произвеждащи мобилни телефони, но засега не е ясно кои са те. Правят се прототипи, а надеждите са първите комерсиални устройства да са готови в началото на следващата година. Не е изключено сред тях да е и Nokia.

http://spectrum.ieee.org/tech-talk/green-tech/solar/selfcharging-cell-phone-screens-coming-soon

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино