Лютви Местан: ДПС не се чувства като партия в управленска коалиция

Лютви Местан: ДПС не се чувства като партия в управленска коалиция
Вероятно други хора са имали кандидат за областен управител, но сметките им са се оказали грешни заради кандидатурата, предложена от Орешарски, заяви Местан. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

 

ДПС не се чувства като партия, която е в управленска коалиция, а като партия, която подкрепя кабинета „Орешарски“, заяви пред БНТ лидерът на партията Лютви Местан.

Според него това е много важна характеристика на партията, защото има опит да се нагнети усещане за някакво несъразмерно участие на ДПС във властта.

Местан каза още, че за да се обслужи тази теза на областния управител на Пловдив - Венцислав Каймаканов, му е „лепнат” етикет кандидат на ДПС и това е дълбоко некоректно.

Лидерът на ДПС обясни, че от партията са се съгласили с кандидатурата му, която е предложена от премиера.

Вероятно други хора са имали кандидат за областен управител, но сметките им са се оказали грешни заради кандидатурата, предложена от Орешарски.

Местан обясни, че е много важно да съзнаваме пред какво сме изправени и в Благоевград.

Там за областен управител е назначен Муса Палев – един колега, в чието минало и настояще като политик няма и петънце. Той е изключително коректен човек. Вчера имах среща с него. Той каза: „Г-н Местан, аз искам да знам къде е моят грях. Обществено опасното е, че за единствен мой недостатък и грях се счита моето религиозно различие“, сподели Местан.

„Да направим разграничение на протеста, когато е на политическа основа и когато има за основа политическо различие“, допълни още той.

#протест #Орешарски #ДПС #Лютви Местан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници