Протестиращите блокираха Орлов мост и се отправиха към НДК

Протестиращите блокираха Орлов мост и се отправиха към НДК
Хилядите протестиращи достигнаха до Орлов мост, предаде БГНЕС. Кръстовището е блокирано, като протестиращите се отправиха по "Евлоги Георгиев" към НДК. От МВР уточниха, че е спряно движението в района на кръстовищата на булевардите "Васил Левски" и "Цар О
A A+ A++ A

Хилядите протестиращи достигнаха до Орлов мост, предаде БГНЕС. Кръстовището е блокирано, като протестиращите се отправиха по "Евлоги Георгиев" към НДК. От МВР уточниха, че е спряно движението в района на кръстовищата на булевардите "Васил Левски" и "Цар Освободител" и на Орлов мост.

Протестните действия започнаха без нарушения на обществения ред. Не съм тук, за да връщам ГЕРБ на власт. Тук съм, за да не дам държавата на олигархията, пише на плакат на протестиращите пред МС, откъдето тръгна шествието на протестиращите.

Днес за четвърти път има протест пред Министерски съвет. В София протестиращите се събраха отново на площад "Независимост". Протестът е организиран в социалната мрежа. Няколко хиляди са събралите се на площада. Сред протестиращите е и Васко Кръпката. Той каза, че присъства на всички протести от 1989 година. И сравни събирания като това с Уудсток, където всеки трябва да отстоява своите права.

На плакатите се чете още: "Нов изборен закон", "Народът не преговаря" и други. Сред скандиранията, освен "Оставка", този път се чуха и гласове: "Уморени сме".

Значително по-голямо е полицейското присъствие от вчера, включително и от жандармерия. Два автобуса на градския транспорт с полицаи са паркирани на площада до НХГ. Този път на някои лица бяха записвани имена и ЕГН-та от полицията, може би като предпазна мярка срещу провокации.

Протестиращите стигнаха до Народното събрание, и се отправиха към Орлов мост.

#протести Орешарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници