Дунав мост 2 е твърде скъп за редовна автобусна линия

Дунав мост 2 е твърде скъп за редовна автобусна линия
Снимка: nakratko.bg
A A+ A++ A

Таксите за преминаване, винетките за използване на румънската пътна мрежа и някои други допълнителни плащания правят нерентабилно поддържането на редовна автобусна линия от Видин до румънските градове Калафат и Крайова, заяви Вергил Алексиев, управител на видинската транспортна фирма „Алексиев-91-ВД“, пред агенция „Фокус“.

Той е категоричен, че потокът от пътници от Видин и Калафат няма да бъде голям и няма как да се покрият разходите.

„25 евро е таксата в едната посока при преминаване на Дунав мост 2, 13 евро е за един ден винетката в Румъния, 13 евро е екотаксата при преминаване на границата за Калафат. Това не са малки такси, те не могат да се покрият от цените на билетите“, обясни Алексиев.

Той посочи, че въпреки това ще направи опит да пусне автобус до румънската страна, но ще проучи предварително как се движат и румънските пътнически автобуси между Калафат и Крайова.

Според него таксите няма да бъдат намалени, а и румънците ще бъдат силна конкуренция в превозите. Относно потока от пътници Вергил Алексиев бе категоричен, че пазарът на труда в Калафат е също толкова стеснен, колкото и във Видин.

„Дори някой да си намери работа в Калафат, той няма да пътува с автобус, защото ще трябва да плати над 200 лв. за един месец пътни. Ще търси друг начин да пътува до Калафат - ще се комбинира още с двама трима души и с лек автомобил ще пътуват до Калафат“, обясни Алексиев.

#Видин #Калафат #Дунав мост 2

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници