Протестиращи искат от Орешарски по-високи пенсии и майчински

Протестиращи искат от Орешарски по-високи пенсии и майчински
A A+ A++ A

Продължава срещата на премиера Пламен Орешарски с представители на протестиращите и неправителствени организации, предаде агенция „Фокус“. Юли Петров от гражданско сдружение „Аз обичам Видин“ връчи на премиера Пламен Орешарски апел за спешни мерки за Северозападна България. Гражданското общество на Видин е подготвило апел, защото ситуацията в Българския северозапад е катастрофална, каза Петров. Жителите на Видинска област настояват за реални действия за региона. На 6 септември изтичат 100-те дни от управлението и от гражданското сдружение планират блокиране на Дунав мост 2.

Представител на гражданска организация каза на премиера Пламен Орешарски, че виси на турското бесило. Той настоява още утре пенсиите да бъдат увеличени на 250 лева, майчинските също да бъдат увеличени. В сряда от 14.00 часа е насрочен митинг пред парламента.

Божидар Томалевски от „Другата България“ каза, че посоката на Пламен Орешарски е правилна относно изборния кодекс. Представители на гражданските организации се интересуват къде са парите за защитени жилища.

Евгения Тодорова от инициативния комитет на майките постави въпрос за детските надбавки. Гражданите настояват за граждански контрол и всяка държавна стотинка да бъде контролирана от народа, за да има прозрачност. Те се интересуват кой и как е предложил кандидатурата на Делян Пеевски. Представител на протестиращите заяви, че протестите са тръгнали точно от избора на Делян Пеевски, защото това е било направено по един непрозрачен начин, а не заради цената на тока. Някои от протестиращите искат да участват в комисиите.

Министърът на икономиката и енергетиката е поканен на днешната среща, защото при срещата на премиера с протестиращи в петък е имало въпроси за енергетиката, но тогава той е бил възпрепятстван и не е присъствал.

Димитър Кисимов, представляващ пенсионерите в България и новосъздадено движение „Граждански контрол“, каза, че е много положително това, че се търси контакт с протестиращите. Кисимов предлага да се създаде комисия в парламента с работа на депутати и граждани по проблемите на обществото, които не са малки. „Виждам и вярвам, че във ваше лице има прагматик, имащ шанс да излезе при протестиращите.“

#протест Орешарски #протестиращи #граждански организации

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници