Сидеров: Ако институциите не овладеят протестите, ще избухне гражданска война

Сидеров: Ако институциите не овладеят протестите, ще избухне гражданска война
Сидеров прогнозира гражданска война, ако протестите не бъдат овладени. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

„Ако институциите не овладеят протестите и хулиганските прояви по време на тях, в страната ще избухне гражданска война“.

Това заяви лидерът на партия „Атака“ Волен Сидеров в понеделник, цитиран от „Стандарт“.

Повод за прогнозата му най-вероятно е недоволството на хората, което ескалира и в неделя се насочи не само срещу БСП и ДПС, а и срещу „Атака“. Волен Сидеров заяви, че е поискал от Пламен Орешарски да овладее ситуацията и МВР да се намеси в проявите на насилие, които според него съществуват по време на протестите. Според Сидеров те са инспирирани от ГЕРБ, лично от Бойко Борисов и от близки до него групировки.

Според Сидеров единствената цел на протестите е връщането на ГЕРБ на власт и евентуалното въвличане на страната в гражданска война. „Ако Орешарски не може да се справи със ситуацията, да си ходи“, заяви още лидерът на „Атака“. Той каза, че ще поиска съдействие и от Цветлин Йовчев, президента и прокуратурата.

Той вече е подготвил и поредица от сигнали срещу престъпните групировки, които ръководи Борисов, по думите му, и които правели протестите.

Сидеров заяви също и че ще внася в прокуратурата и сигнали срещу медии, които участват в тези действия. Като една от тях той посочи Канал 3. Заради това в централата на „Атака“ в понеделник не бяха допуснати всички журналисти.

#Волен Сидеров #Атака #Цветлин Йовчев #ГЕРБ #Бойко Борисов #протести Орешарски #БСП #ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници