Плевнелиев: Нека политиците решат ще има ли оставки

Плевнелиев: Нека политиците решат ще има ли оставки
Плевнелиев оставя на политиците да решат ще има ли оставки. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Считам, че не мога да поставям въпроса за оставки в правителството, но е морален жест на всеки да прецени. Изходът е в общите усилия за намиране на правилните решения“.

Това заяви президентът Росен Плевнелиев при откриване на Икономическа зона „София – Божурище“ в понеделник, цитиран от БГНЕС.

„Кредитът на доверие вече не е никак голям. Моята позиция е ясна, аз оттеглих доверието си към правителството, което не означава, че не съм готов да работя с тях и да подкрепя всяка разумна идея“, добави още той.

„Тези протести са категорични, имат своята ясна причина и политиците трябва да променят подхода. Защото това назначение (Делян Пеевски – бел. ред.) беше своеобразен рекорд в годините на прехода – на безкулисие“, каза още президентът.

„Подобни стъпки не трябва да се допускат“, категоричен е Плевнелиев.

„Очаквам в четвъртък, на КСНС, който разширих като теми – освен реформата в сектор „Сигурност“, добавям и нова, за адекватни мерки на парламентарно представените партии във връзка с политическата криза, в която изпаднахме. Очаквам от политиците да решат – ще има ли оставки, на кого, няма ли да има, какво ще се прави в НС и т.н. Защото хората казаха: „Искаме да ни управляват хора с морал, които да не ни крадат“, подчерта президентът.

#Росен Плевнелиев #Делян Пеевски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници