И БСП-Пловдив е срещу новия областен управител

И БСП-Пловдив е срещу новия областен управител
A A+ A++ A

Структурите на БСП в Пловдив и в областта не приемат назначаването на Венцислав Каймакамов за областен управител. Неговото назначаване не е съгласувано с областното ръководство на БСП и очевидно някой е подвел премиера Пламен Орешарски, че кандидатурата е консенсусна. Това заяви пред Агенция "Фокус" областният председател на БСП - Пловдив Георги Гергов.

Председателят на БСП-Пловдив, коментира и тридневните протести, така: "Подкрепям справедливите протести и искания на пловдивчани. Смятам, че хората са възмутени с основание. Днес ние ще поискаме незабавна отмяна на решението за назначаването на Каймакамов, защото в събота и неделя в централата на партията в Пловдив получихме десетки декларации на местни организации структури и стотици обаждания".

Георги Гергов смята, че: "Решението ще е въпрос на съвест, но хората в Пловдив, социалистите в Пловдив, не заслужават подобно отношение. Това, че някой е подвел премиера Орешарски, че ние сме съгласни с определянето на областен управител от ДПС, със сигурност ще има последици и за ръководството на БСП", допълни Георги Гергов.

#протест Орешарски #Пловдив #областен управител #БСП #Георги Гергов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници