Лютви Местан: Следва процедура за избор на нов председател на ДАНС

Лютви Местан: Следва процедура за избор на нов председател на ДАНС
A A+ A++ A

Поетият ангажимент да се управлява с гражданското общество не е въпрос само на декларации, а и на политическо поведение. Това каза лидерът на ДПС Лютви Местан по повод протестите срещу избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС, предаде Агенция “Фокус”. По думите на Местан - ГЕРБ искат бърз реванш, защото съзнават, че времето, с което би разполагало, и, убеден съм, ще разполага кабинетът Орешарски, за да реализира своята антикорупционна стратегия за управление, е най-големият бич за тази партия. Те съзнават, че извън властта, нямат политическо бъдеще. 

Едно отговорно управление, което заяви, че ще управлява в диалог с гражданското общество на Република България, може да чете поуките във всяка една ситуация, каза Местан за протестите. 

За мен по-важният въпрос е - как кабинетът Орешарски, как политиците, които стоят зад този кабинет, четат вчерашната ситуация. Мисля, че всички се убеждавате, че този прочит е отговорен. Сигурен съм, че решението на Народното събрание, което съм убеден, че ще се вземе в сряда, за отмяна на решението на избор на председател на ДАНС, ще отвори нова възможност пред премиера Орешарски да предложи нова кандидатура за председател на ДАНС, след съответните консултации, каза Местан.

За нас по-важният въпрос е - какво следва от изявлението на г-н Делян Пеевски днес, а това е съвсем ясно: следва процедура за избор на нов председател на ДАНС. Фактът, че председателите на парламентарните групи, които стоят зад кабинета, могат да бъдат толкова реактивни, означава само едно - че поетият ангажимент да се управлява с гражданското общество не е въпрос само на декларации, а и на политическо поведение, каза Местан.

#Лютви Местан #Делян Пеевски #ДАНС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници