Румен Петков: Станишев още днес трябва да се оттегли от поста председател на БСП

Румен Петков: Станишев още днес трябва да се оттегли от поста председател на БСП
„У мен остава впечатлението, че Сергей Станишев лично е мотивирал чрез натиск министър-председателя да направи предложението за г-н Пеевски в пленарна зала", сподели Румен Петков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Сергей Станишев трябва още днес да обяви оттеглянето си от поста председател на БСП, защото той пряко се ангажира с избора на Делян Пеевски, заяви бившият вътрешен министър от БСП Румен Петков, съобщава „Фокус".

„Изборът на Делян Пеевски е изключително груба грешка от страна и на самия Делян Пеевски, и най-вече от страна на социалистическата партия и нашия председател Сергей Станишев. Още вчера изрично подчертах, че тук трябва да говорим за отговорност. В телевизионно интервю вчера Станишев каза, че знае как се носи отговорност", каза Петков.

„Днешното оттегляне на г-н Пеевски е една много мъжка постъпка, защото той видя какви са обществените нагласи, видя какво напрежение предизвика това парламентарно решение и според мен от гледна точка и на институциите, които са ангажирани с интересите на националната сигурност, и от гледна точка на интереса на общество и държава, той взе правилното решение да се оттегли", коментира бившият министър.

Според него, „вчера бяхме свидетели на едно изключително мощно изригване на обществото срещу БСП".

„У мен остава впечатлението, че Сергей Станишев лично е мотивирал чрез натиск министър-председателя да направи предложението за г-н Пеевски в пленарна зала", сподели Румен Петков.

„Така че ако Станишев иска да запази остатъците на човешко и политическо достойнство, това е личен негов въпрос, разбира се, трябва да се оттегли. Ако има партийно мислене и иска да помогне на БСП в тази изключително тежка кризисна за нас ситуация, той трябва да обяви още днес декларативно оттеглянето си от поста председател на партията, за да не й тежи и за да не продължава нагнетяването на омраза и напрежение срещу нас по площадите и оттам и обществото като цяло", смята Петков.

„Това, което видяхме вчера, е равнимо само с изключителното противопоставяне в началото на 90-те години", каза още той.

#Румен Петков #Сергей Станишев #Делян Пеевски #ДАНС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници