Чешкият президент смята, че правителството трябва да подаде оставка

Чешкият президент смята, че правителството трябва да подаде оставка
„Смятам, че всички повдигнати обвинения са много сериозни. След моите срещи с ръководителя на полицията и главния прокурор стигнах до извода, че всичко е потвърдено с достатъчно доказателства." Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Чешкият президент Милош Земан смята, че правителството на Петър Нечас трябва да подаде оставка на фона на скандала, свързан с приближени на премиера, предаде агенция ЧТК, цитира „Фокус".

„Смятам, че всички повдигнати обвинения са много сериозни. След моите срещи с ръководителя на полицията и главния прокурор стигнах до извода, че всичко е потвърдено с достатъчно доказателства. Това е непряк, но ясен отговор на вашия въпрос", заяви Земан, след като бе запитан от журналисти, дали правителството на премиера Нечас трябва да продължи да изпълнява своите задължения.

Преди това, прокуратурата в Чехия предяви обвинения на седем души, които бяха задържани след обиски в държавни учреждения. Сред тях е и ръководителят на секретариата на премиера Яна Нагиова, а също така редица политици, близки до управляващата партия.

Сред предявените обвинения фигурират и злоупотреби с функциите на военното разузнаване.

#Чехия #правителство #Милош Земан #Петър Нечас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници