Путин: Плоският данък не е вечен

Путин: Плоският данък не е вечен
Според Владимир Путин плоският данък не е вечен. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Руският президент Владимир Путин заяви, че плоският данък не е вечен, но неговото въвеждане е повишило събираемостта на данъците.

Това съобщи БГНЕС, позовавайки се на ИТАР-ТАСС.

"Никога не сме казвали, че плоският данък ще бъде вечен. Но ако погледнем фискалната страна на въпроса, когато имахме диференцирана скала, част от данъкоплатците не плащаха налози и от това бюджетът само губеше", заяви държавният глава на среща с представителите на гражданската Г-20 в петък.

Путин припомни, че в руския политически елит се води голяма дискусия по въпроса, по-конкретно левите партии се обявяват за въвеждането на прогресивен данък.

Той обаче подчерта, че когато е въведен плоският данък за гражданските лица рязко са нараснали доходите на бюджета. Именно това е реалният резултат от тази мярка.

Според него задачата по създаването на 25 милиона работни места само на пръв поглед изглежда нереалистична.

"Смятам, че тази задача е трудна за изпълнение, но може да се реализира", каза Путин и добави, че не става дума за създаване на работни места от нулата, а и за трансформация на трудовия пазар. Според него главната задача в Русия остава модернизацията на икономиката и нейното преструктуриране по посока развитие на високотехнологичните отрасли.

#Владимир Путин #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници