Турски синдикат плаши със стачка, ако полицията нападне протестиращите на „Таксим“

Турски синдикат плаши със стачка, ако полицията нападне протестиращите на „Таксим“
При евентуална полицейска намеса на площад „Таксим“ 240 хиляди служители ще напуснат работа и ще залеят площадите на територията на цяла Турция, заплаши един от най-големите синдикати в страната. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Конфедерацията на синдикатите на служителите в обществения сектор (KESK) заплаши, че при евентуална полицейска намеса на площад „Таксим“ 240 хиляди служители ще напуснат работа и ще залеят площадите на територията на цяла Турция, предаде телевизия NTV, цитирана от агенция „Фокус“.

Членовете на KESK в Истанбул са 40 хиляди.

„Още от самото начало на съпротивата KESK е на страната на народа и е част от него, и категорично няма да се поколебае да поеме историческата си отговорност“, се посочва в декларация на синдиката.

„По този повод KESK призовава всички служители в обществения сектор да се присъединят към протестиращите от 21.00 часа във всички провинции на страната и преди всичко на площад „Таксим“ в Истанбул“, посочват от KESK.

„Също така, ако тази вечер полицията се намеси в парка „Гези“, от утре сутринта всички служители в обществения сектор ще напуснат работа и ще проведат митинги в центровете на отделните градове. Това наше решение е валидно не само за тази вечер, ще бъде валидно и във всеки един момент, в който полицията се намеси в парка Гези, се посочва в декларацията на синдиката.

#Турция Таксим #Таксим #Гези #Турция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници