Дизайнът на iOS 7 ще се промени до есента

Дизайнът на iOS 7 ще се промени до есента
A A+ A++ A

Новата дизайнерска посока, по която Apple пое в iOS7, стана една от горещите теми за разговор през последните дни. Новият стил на иконите и цветовата им гама се различават коренно от досегашните, правят платформата да изглежда по-модерна и младежка, но предизвикаха много коментари, сред които преобладаваше неодобрението. Това обаче не е финалния вид на платформата, чието финално издание се очаква през есента.

Според информация от The Next Web повечето от новите икони са проектирани главно от маркетинг отдела на Apple, а не от екипите за дизайн на приложения. Сайтът пише, че Джони Айви е извикал хора от маркетинга, за да изберат изгледа на иконите и цветната гама, които след това са отишли в екипите за дизайн на приложения, които въз основа на насоките са създали своите икони.

В допълнение, между екипите, които са работили по различните приложения в iOS 7, не е имало достатъчна комуникация, а освен това във всеки от тях е имало множество групи, които са работили по различен дизайн, а това е довело и до неконсистентния вид на иконите, който видяхме при представянето на платформата. Работата обаче продължава с пълна сила и през идните месеци всички проблеми ще бъдат изгладени, а иконите ще се унифицират.

http://thenextweb.com/apple/2013/06/12/why-does-the-design-of-ios-7-look-so-different/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници