Прокуратурата отрече за насилствена смърт на Мишо Бирата

Прокуратурата отрече за насилствена смърт на Мишо Бирата
Говорителката отбеляза, че Михов не е починал от инфаркт, а поради „остра коронарна недостатъчност“, каквито са били и изводите от аутопсията на Михов ден след като той починал.
A A+ A++ A

 

„Няма данни за насилствена смърт по случая с Михаил Михов, известен като Мишо Бирата“, каза пред „Дневник“ говорителят на Софийската окръжна прокуратура Нина Панчева.

Тя обяви, че разследването за смъртта му е прекратено още през 2011 г. поради липса на престъпление.

Панчева сподели, че не може да коментира изявленията на лидерът на „Атака“ Волен Сидеров, който заяви пред ТВ7 тази сутрин, „че при смъртта на Михов са използвани хора - точно такива от криминалния контингент с поръчка да бъде убит, инжектирано му е вещество, което имитира инфаркт, такива са моите данни“, и уточни, че „лично Цветанов е поръчвал това нещо“.

Говорителката отбеляза, че Михов не е починал от инфаркт, а поради „остра коронарна недостатъчност“, каквито са били и изводите от аутопсията на Михов, ден след като той починал.

Тогава тя показа, че Михаил Михов е издъхнал след бърза сърдечна смърт, настъпила вследствие на остра коронарна недостатъчност, предизвикана от кръвоизлив под атеросклеротичната плака.

Както е практиката в такива случаи, в окръжната прокуратура е било образувано и досъдебно производство за убийство срещу неизвестен извършител, прекратено по-късно, след като причините станали ясни.

#Михаил Михов - Бирата #прокуратура #инфаркт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници