ДКЕВР представи новия си екип на първото заседание на комисията

ДКЕВР представи новия си екип на първото заседание на комисията
Първо заседание на новия екип на ДКЕВР. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

След края на днешното редовно заседание на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) новоизбраният председател на регулатора Анжела Тонева представи новия състав на комисията, предаде агенция „Фокус“.

За водния и енергийния сектор ще отговарят следните членове на ДКЕВР: Илиян Христов Илиев, който дълги години е работил в сферата на енергетиката. Бил е служител в „Електроразпределение Плевен“, след това в „ЧЕЗ Разпределение – България“. Служител е в ДЕКВР от 2012 година. Илиев ще отговаря за ресора „електроенергетика“.

Михаил Димитров също е работил в сферата на енергетиката. Бил е главен енергетик, след което директор на „Топлофикация – Правец“, от 2000 година – 2007 година е работил в ДЕКВР, има опит и по отношение на фотоволтаиците. Ресорът, за който ще отговаря Димитров, е „топлоенергетика“.

Димитър Димитров е с 15-годишен опит в енергетиката, насочен към природния газ. Природният газ ще бъде и ресорът на новоизбрания член на комисията Димитър Димитров.

Илиян Борисов ще отговаря за водния сектор в ДКЕВР.

Еленко Божков, с 34-годишен опит в енергетиката, ще отговаря за ценообразуването и пазарите на електрическа енергия.

Милена Миланова е преизбрана за член на ДКЕВР.

#Държавната комисия за енергийно и водно регулиране #ДКЕВР #Анжела Тонева #Михаил Димитров #Димитър Димитров #Еленко Божков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници