ЧЕЗ инвестира 1,5 милиона лева в Западна България през юни

ЧЕЗ инвестира 1,5 милиона лева в Западна България през юни
A A+ A++ A

„ЧЕЗ Разпределение България" ще инвестира 1,5 млн. лева в електроразпределителната мрежа на Западна България през юни, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

На територията на град София ще започне реализацията на 9 инвестиционни обекта на обща стойност 628 хиляди лева. В Югозападна България ще бъдат инвестирани 528 хиляди лева в 14 обекта, а в района на Северозападна България ще стартират 13 проекта, в които компанията ще вложи 344 хиляди лева.

„Всяка инвестиция, която ЧЕЗ извършва на територията на Западна България вече осем години, е насочена към подобряване на качеството на доставките на електроенергия и на обслужването. Нашата цел като социално отговорна компания е клиентите ни да имат сигурност на електрозахранването", каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

Най-голямата инвестиция, която ЧЕЗ започва през юни, е в размер на 212 хиляди лева. Тя ще бъде предназначена за аварийна подмяна на кабел средно напрежение в район „Сердика". В реконструкция на мрежа ниско напрежение и изнасяне на електромерни табла на граница на собственост в район „Витоша" ще бъдат вложени 110 хиляди лева. Сред другите по-значителни по обем инвестиции през юни са ремонт на въздушна линия „Габрене", в която ще бъдат вложени 87 хиляди лева и модернизацията на въздушна мрежа във видинското село Плешивец, в което ЧЕЗ ще инвестира 60 хиляди лева. Общо за присъединяване на нови абонати през юни ЧЕЗ ще задели 273 хиляди лева.

От стъпването си на българския пазар преди осем години досега компанията е вложила над 680 млн. лева в ремонт и модернизиране на мрежите и в подобряване на услугите в Западна България.

#ЧЕЗ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници