Сигнал от "Фейсбук" за издевателство над куче провокира прокуратурата

Сигнал от "Фейсбук" за издевателство над куче провокира прокуратурата
Виновникът за насилието над куче може да бъде лишен от свобода до три години. Снимка: Фейсбук
A A+ A++ A

Сигнал за издевателство на куче, разпространен мълниеносно в социалната мрежа Фейсбук, провокира Районна прокуратура в Асеновград да започне проверка.

Ще се провери дали има данни за престъпление в случая с лек автомобил „Форд Ескорт", влачил по пътя вързано за врата куче, съобщи бТВ, позовавайки се на пресцентъра на МВР в Пловдив.

След сигнал до полицията в Асеновград незабавната проверка установила, че по обяд в петък 55-годишният Р.И. от село Тополово решил да накаже кучето си, за което се грижил, завързал го за теглича на автомобила си и, влачейки го, го закарал и изхвърлил в близко дере в селото.

В събота кучето бе намерено живо с охлузвания по тялото. То е било откарано при ветеринарен лекар за оказване на медицинска помощ.

Според измененията в Наказателния кодекс от 2011 г. проява на особена жестокост към животни се наказва с лишаване от свобода до две година или пробация, както и с глоба от 1000 лв. до 6000 лв.

За умъртвяване на животно по особено мъчителен начин законът предвижда лишаване от свобода до три години или пробация, както и глоба от 2 000 лв. до 10 000 лв.

#Асеновград #куче #Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници