Осман Октай: Станишев е следващият Барозу

Осман Октай: Станишев е следващият Барозу
Според Осман Октай Станишев е следващият Барозу. Снимка: razkritia.com
A A+ A++ A

"По определени европейски програми и чрез Москва Станишев стана лидер на ПЕС. Това се случи, защото той е подготвеният бъдещ Барозу. Проектът за издигането му на поста председател на Европейската комисия върви. Той много добре го знае и затова не иска да носи негативите от премиерския пост в България".

Това заяви в ефира на Нова телевизия в събота бившият заместник-председател на ДПС Осман Октай.

„Орешарски стана заложник на амбициите на Станишев", допълни той. И поясни, че новият премиер ще си подаде оставката след около година, защото „няма да издържи на кадруването в правителството и на това други да определят дневния му ред".

Според Октай човекът, „поставен да контролира поведението на парламентарната група на ДПС и структурирането на кабинета", е депутатът Делян Пеевски.

Лидерът на ДПС Лютви Местан пък бил „новата мъжка секретарка" на Ахмед Доган.

"Познавам Местан отдавна, той не може да изразява лична позиция и е подвластен на това, което ще каже Ахмед Доган", допълни Осман Октай.

"Нищо случайно не се случва в политическата кухня, това го разбрах от дългите си години в политиката. Премиерът Орешарски сам ще си подаде оставката, защото няма да издържи на напрежението и на кадруването. Следващите парламентарни избори ще бъдат насрочени заедно с вота за депутати в Европарламента догодина", сигурен е той.

#Осман Октай #Лютви Местан #ДПС #Сергей Станишев #Ахмед Доган #Делян Пеевски #Орешарски #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници