Кристалина Георгиева: ЕК си отдъхна с кабинета "Орешарски"

Кристалина Георгиева: ЕК си отдъхна с кабинета "Орешарски"
Кристалина Георгиева напомни, че тепърва ще видим как новото правителство изпълнява препоръките на ЕК. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

"Реакцията на Брюксел беше въздишка на облекчение за това, че в България след трудна следизборна обстановка беше съставено работещо правителство".

Това каза във Варна еврокомисарят Кристалина Георгиева.

Според нея програмата на кабинета на Орешарски е ориентирана към това да решава проблемите на хората, а страната да продължи да бъде вписана в европейските приоритети.

"В деня на утвърждаването на правителството в парламента България получи препоръките на Европейската комисия и следващите дни и седмици ще видим как се изпълняват те. Желаем успех на правителството, защото то е на българите", каза още Кристалина Георгиева, цитирана от агенция "Фокус".

Еврокомисарят за борба срещу бедствията Кристалина Георгиева получи сертификат първа степен за водно спасяване. Тя се включи в демонстрацията на пристанището в Златни пясъци за спасяване на трима удавници, паднали от водно колело.

"Сямо 20 % от българите могат да плуват, докато в Европа те са 75 %", каза еврокомисарят. Според нея инцидентите с удавяне са на второ място след катастрофите.

"Водата трябва да стане наш приятел, а не враг", каза Кристалина Георгиева, имайки предвид наводненията в Централна Европа. Тя похвали водноспасителната служба към БЧК, която по професионализъм не отстъпва на тези в Европа.

#Кристалина Георгиева #Европа #България #Брюксел #Орешарски #наводнения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници