Банско домакин на стартове от Световната купа през 2015 година

Банско домакин на стартове от Световната купа през 2015 година
Решението за домакинството на Банско е на комитета за Световната купа, чието заседание бе част от календарната конференция на ФИС в Дубровник, Хърватия. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

 

Международната федерация по ски – ФИС, избра Банско за домакин на стартовете за жени от Световната купа по ски алпийски дисциплини от 28 февруари до 1 март 2015 г.

В родния курорт ще се проведат стартове от две дисциплини – супергигантски слалом и суперкомбинация, която от сезон 2013/14 ще се казва алпийска комбинация.

Очаква се името на новата дисциплина да бъде потвърдено през октомври в Цюрих.

Решението за домакинството на Банско е на комитета за Световната купа, чието заседание бе част от календарната конференция на ФИС в Дубровник, Хърватия.

„Преборихме се за тези дати със Сен Мориц“, коментира от Дубровник президентът на Българската федерация по ски Цеко Минев.

„Швейцарският курорт ще вземе стартове по-рано през този сезон. Банско вече има изградено име и е част от семейството на курортите, които са домакини на кръгове от Световната купа. Има възможност за сезон 2016/17. Банско да е домакин на стартове от мъжката Световна купа“, добави Минев.

Досега Банско е бил домакин на 4 Световни купи, като за последно курортът прие стартове при мъжете и жените през сезон 2011/12 и получи много висока оценка от ръководството на ФИС.

Банско вече е потвърден в календара на Международната федерация за домакин на Световната купа и за сезон 2015/16.

Тогава под Тодорка ще се проведат спускане и супергигантски слалом за жени (20-12 февруари).

#Банско #Световна купа #ски #БФСки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници