Превозвачи от България, Румъния и Македония се срещнаха във Велинград

Превозвачи от България, Румъния и Македония се срещнаха във Велинград
Блокада на турската граница. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Тристранна среща между български, румънски и македонски представители на превозвачески асоциации се провежда във Велинград по покана на Асоциацията на българските предприятия за международни превози и пътищата (АЕБТРИ), предаде агенция „Фокус".

„Идеята за тази среща възникна естествено, след възникването на кризата. Българските превозвачи пострадаха в последно време при неправилно тълкуване на международните правила и конвенции в Турция. Двете най-големи наши браншови организации СОАТ и БАСАТ поведоха една много трудна борба с турското правителство за решаване на проблема. АЕБТРИ също намери мястото си като помощник в тази борба. Ние станахме изразител на тяхната воля да направим среща с колегите", каза Пламен Цалков, генерален директор на АЕБТРИ.

Във вторник министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов заяви, че  ще настоява за среща с турския си колега, с който да обсъдят затрудненията на българските превозвачи и да доведе до край решаването им.

Министър Данаил Папазов увери превозвачите, че новото ръководство на министерството продължава да работи усилено за решаване на проблемите на фирмите от транспортния сектор.

#Асоциацията на българските предприятия за международни превози и пътищата #АЕБТРИ #Турция #СОАТ #БАСАТ #Данаил Папазов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници