Корнелия Нинова: Заплахите на ГЕРБ са израз на безсилие

Корнелия Нинова: Заплахите на ГЕРБ са израз на безсилие
Корнелия Нинова в Народното събрание= Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Заплахите, че пилците се броят наесен, са израз на безсилие. Това каза от трибуната на парламента депутатът от Коалиция за България Корнелия Нинова в декларация от името на парламентарната група, предаде агенция „Фокус“. Декларацията беше провокирана от напускането на заседанието от страна на групата на ГЕРБ.

Нинова се обърна към ГЕРБ с думите: „Знаем, че мачкате държавни служители, за да правите подписки за касиране на изборите. Знаем, че ги принуждавате да ходят на протести. Спрете да тормозите хората. Това няма да даде резултат, защото няма да ни попречи да си свършим работата, за която сме изпратени – да помогнем на бедните, на безработните, на майките, на учениците, на пенсионерите; да помогнем на българския бизнес. Тези, които сме тук и работим, ще постигнем това без участието на ГЕРБ. Не са ни необходими днес тук“.

„Парламентарната група на Коалиция за България категорично осъжда поведението на ГЕРБ. Вчера ГЕРБ заяви, че са последователни в политиките и поведението си. Днес доказаха това свое твърдение. Поведението им е деструктивно към българските институции и безотговорно към проблемите на България, такова, каквото беше в последните 4 години на тяхното управление. След като вчера бившият вътрешен министър орева европейските столици срещу собствената си държава, днес бившият министър-председател се похвали, че е победител на изборите и като един „истински победител“ се изниза от залата“, посочи Нинова.

„Уважаеми депутати от ГЕРБ, къде сте? Затова ли народът ви плаща заплати – за да стоите в кафето или като безмълвни наблюдатели от балконите да броите гласовете в зала. Г-н председател, ако има свободни щатове в парламента, можете да ги увеличите с квестори. Очевидно колегите от ГЕРБ искат да правят това. Това ли е отговорното поведение към България в момента, когато трябва да се решават важните проблеми на страната“, посочи Нинова.

„Сигурно ви боли, колеги от ГЕРБ, защото свърши приемането на лобистки закони, антиконституционни закони, на мачкането на институциите и рекета над бизнеса, свърши се с калинките във властта. Г-н Борисов, ние не издаваме присъди. Вчера представители на българския бизнес ви издадоха следната присъда – чрез приемане на лобистки закон ГЕРБ създадоха симбиоза между търговия с влияние и политически рекет. Истинската присъда ви даде народът на 12 майq като ви осъди на изолация, да бъдете безмълвни наблюдатели от балконите на Народното събрание“, каза още тя.

#Парламент #политически рекет #търговия с влияние #ГЕРБ #БСП #Корнелия Нинова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници