Бизнесът иска регулациите да се сведат до минимума, изискван от ЕС

Бизнесът иска регулациите да се сведат до минимума, изискван от ЕС
Васил Велев. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Готови сме много отдавна с предложения за подобряване на бизнес климата. Това заяви Васил Велев от Асоциацията на индустриалния капитал в предаването „Преди всички“ на БНР по повод предстоящата среща на бизнеса с премиера Пламен Орешарски.

„Всеки нормативен акт трябва да има оценка на въздействието върху бизнеса - много е важно как той ще се отрази на условията, при които се прави бизнес. Такава оценка у нас не се прави. Смята се само колко ще струва на бюджета. А колко ще струва на бизнеса - като че ли няма значение“, подчерта Велев.

Бизнесът ще настоява пред министър-председателя да сведе регулаторния режим до минимума, изискван от Евросъюза. Пламен Орешарски ще получи подкрепа за законовите промени, които ще намалят корупцията при обществените поръчки, каза още Велев.

„Нямаме специализирана администрация, която да се бори срещу бюрокрацията. Колкото и да е странно, така е в културните държави, които имат висок БВП. Очевидно трябва да има такива звена в министерствата и общините. Размерът на таксите трябва да бъде в рамките на тяхното администриране. В платежното трябва да се посочва за какво точно се плаща“, подчерта Васил Велев.

#Васил Велев #Асоциация на индустриалния капитал #Пламен Орешарски #среща

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници