Борисов обвини управляващите в диктатура, ГЕРБ напусна залата

Борисов обвини управляващите в диктатура, ГЕРБ напусна залата
A A+ A++ A

ГЕРБ напусна пленарна зала след изказване на лидера на партията Бойко Борисов, предаде агенция „Фокус“. „ГЕРБ, която е избрана от хората, над 1 милион души, когато ни давате квалификации от тук, няма да го позволим. Останете си тук, работете си трите партии, хората са казали - пилците се броят наесен“, заяви Борисов от трибуната на парламента.

Депутатите на ГЕРБ няма да влизат повече, за да участват в дебатите и приемането на законите. Те остават в Народното събрание, за да се срещат с гражданите, но няма да влизат и да се регистрират в пленарна зала.

„Народът избра ГЕРБ като първа политическа сила и ние няма да позволим вие от тази трибуна всеки ден да ни провокирате и унижавате, да си правите комисии без кворум“, посочи той. „Понеже вчера прочетох интервю на Богомил Манчев, който каза още една лъжа. Той казва, че централата „Белене“ струва 20 милиарда лева, а вие се скъсахте да говорите, че е 4 милиарда лева. Чувам, че ще връщате държавата назад по отношение на тютюнопушенето“, каза лидерът на ГЕРБ.

„С какво право партии, три пъти по-малки от ГЕРБ, си позволяват да излизат, да издават присъди, да обиждат, да се държат арогантно, да предлагат неща, които никога не ги е имало в този парламент – комисии, които без кворум да работят“. Това каза по-рано от парламентарната трибуна Борисов от името на парламентарната група.

„Имах нужда да обмисля нещата, които се случват тези дни в парламента, да обмисля защо Миков и Бисеров вчера оставиха Сидеров да идва, да обижда, да идва между редовете в нашата парламентарна група и да провокира инциденти. Мълчаливото съгласие“, каза още Борисов.

„Във всеки друг парламент такова поведение щеше да бъде санкционирано“, каза Борисов. „Сега, когато сте зависими от тях, не го направихте. Вие се държите тук все едно сте спечелили изборите. Партията победител се казва ГЕРБ и вие сте го признали. След като се чувствате толкова силни, провеждате политика на диктатура в държавата, вие сте по-големи калинки“, отсече Бойко Борисов.

#Парламент #инциденти #Сидеров #депутати #Бойко Борисов #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници