Наводненията затвориха част от първокласната пътна мрежа в Чехия

Наводненията затвориха част от първокласната пътна мрежа в Чехия
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

По информация на Посолството на Република България в Прага, след проливните дъждове, довели до критично увеличаване на нивото на р. Вълтава през последните няколко дни, обстановката в чешката столица постепенно се нормализира. Крайбрежните улици, засегнати от наводненията, остават затворени, поради което трафикът в града е все още сериозно затруднен, това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи, цитирани от Фокус.

В рамките на международната пътна мрежа е затворен Изход № 68 към гр. Усти над Лабем между 9-ти и 17-ти километър на магистралата D-8. Поради наводнение е затворен път от първокласната пътна мрежа между гр. Ловосице и гр. Дечин край р. Лабе /Елба/, както и някои местни пътища: в Устецка област - в районите на Дечин, Усти над Лабем, Ческа Липа, Литомержице, в Централночешка област - район Мелник, в Западночешка област в близост до Пилзен, в Южнаочешка област - в околностите на гр. Табор.

Властите съобщават, че до края на работната седмица се очаква всички затворени линии на метрото да бъдат въведени в експлоатация. Има забрана за посещение на голяма част от зелените площи и парковите пространства на Прага поради опасност на падане на дървета. Забранен е и достъпът на граждани до преносимите защитни бариери, изградени по протежението на реката, за да се избегне повреждането им, като органите на реда съблюдават строго за спазването на рестрикциите.

В Устецка област повишаването на нивото на р. Лабе продължава, като в по-късните часове днес се очаква реката да достигне кулминацията си при градовете Терезин, Усти над Лабем и Дечин.

При необходимост българските граждани могат да се обръщат за информация и съдействие към Посолството на Република България в Прага.

#Прага #Чехия #наводнение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници