Стефка Костадинова обеща подкрепа за новия министър на спорта

Стефка Костадинова обеща подкрепа за новия министър на спорта
Председателят на БОК Стефка Костадинова се срещна с новия спортен министър Марияна Георгиева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„На всеки трябва да се даде кредит на доверие, всички ние, от Изпълкома на БОК сме зад вас и ще ви помагаме“, каза Стефка Костадинова при срещата си с новия министър на спорта Марияна Георгиева.

Председателят на БОК посрещна г-жа Георгиева пред сградата на БОК, а преди старта на официалните разговори й връчи златната значка на БОК. Световната рекордьорка в скока на височина изрази надежда, че БОК ще бъде партньор на държавата и ще работи с нея в непрекъснато сътрудничество, предаде БГНЕС.

Костадинова обяви, че в най-скоро време ще представят на министъра в писмен вид проблемите на всички федерации в синтезиран вид. Председателят на БОК запозна министър Георгиева и със събитията, които предстоят в тази предолимпийска година – решението на МОК за оставане на борбата в олимпийската програма, избиране на президент на МОК през септември, заради което бе отложено и честването на 90 г. БОК, както и спечелването на квоти за зимните игри „Сочи 2014“. И затова Костадинова настоя в аванс да бъдат отпуснати средства на спортистите, на които им предстои покриване на олимпийски визи.

Председателят на БОК запозна министър Георгиева и с решението на Министерския съвет да предостави нова сграда на БОК, която в момента е в груб строеж, с молба да съдейства за нейното бързо довършване.

На срещата присъстваха и членове на Изпълкома на БОК - Христо Стоичков, Валентин Йорданов, Ваня Гешева, Мария Гроздева, Георги Янакиев, Йорданка Благоева, Евгения Раданова, Таня Богомилова, Георги Глушков, Стефан Китов, както и генералният секретар на БОК Белчо Горанов.

„Ако се грижите за спортистите, и спортните хора ще се грижат за вас и ще стоят до нас“, каза Христо Стоичков

„В спорта има много проблеми, ще ви помагаме с каквото можем“, допълни и Валентин Йорданов.

„Много съм респектирана от всички вас, от спортните идоли, които виждам тук“, каза министър Георгиева. Тя добави: „Имам амбицията да опровергая твърденията на тези, които казват, че съм далеч от спорта. В мен има много сила, борбеност и воля за промени. Аз съм представител на държавата и ще търся обективност между държавата и спортните структури“.

Министърът на спорта каза, че вече е започнала срещи с федерациите по график, изготвен от нейния заместник Йордан Йовчев. „Но искам и федерациите да погледнат добронамерено към мен и всички да спазват строго всички правила“, каза тя. Марияна Георгиева обяви, че няма да остави и проблема със стрелбата. „Смятам, че с воля, баланс и компетентност нещата ще се решат“, допълни тя.

#Марияна Георгиева #Стефка Костадинова #БОК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници