Стефка Костадинова си вярва: На Олимпиадата в Пекин има реални шансове за успех

Стефка Костадинова си вярва: На Олимпиадата в Пекин има реални шансове за успех
A A+ A++ A

Нека не натоварваме предварително нашите олимпийци с прогнози и очаквания. Помните какво се случи в Токио и как въпреки негативните подмятания на изпроводяк, българите записаха невероятни успехи в японската столица. Сега за Пекин също имаме своите реални шансове за успех". Това заяви дни преди откриването на зимната олимпиада в Пекин председателят на БОК Стефка Костадинова в интервю за сайта на централата.

"Целият свят вече от две години е много различен, спортът също. Няма как – трябва да се съобразяваме с новите реалности, важно е, че игрите ще се състоят и младежите от цял свят ще се съберат за поредната си олимпийска среща. Убедена съм, че домакините ще организират всичко перфектно по отношение на съоръжения и логистика. Споделям мнението на президента на МОК Томас Бах, че спортът не бива да се политизира, той е призван да обединява нациите, а не да ги разединява, което е и един от основните олимпийски принципи", посочи световната рекордьорка в скока на височина.

“С успехите досега, с шестте медала - единият от които златен, страната ни може да се гордее с постигнатото в белите олимпийски стартове, в които приоритет е спазването на феърплей и респект към съперника. Нашият отбор за Пекин е сплав както от опитни състезатели, някои от тях заминават на своята четвърта олимпиада, така и от дебютанти, които за първи път ще изпитат вълненията от уникалната атмосфера на игрите.

Искам заедно, като нация да ги поздравим и да благодарим на всеки един от тях за извоюваното право да стартира и да мери сили с най-добрите на планетата. Благодарност и за техните треньори, за хората от щабовете и федерациите, за всички спомогнали за класирането на олимпийски игри. Сам по себе си този факт вече е една съвсем не малка победа”, отчете Костадинова.

"Нека просто пожелаем от сърце успех на българските олимпийци в Пекин. Вярвам, че те ще носят с гордост родните екипи с герба и ще покажат максимума от своите възможности. Нека ги подкрепим като представители на една силна духовно и физически нация", посочи още председателят на БОК.

#Стефка Костадинова #БОК #Пекин 2022 #Олимпиада

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »