Оливър Рьогл e новият главен изпълнителен директор на Райфайзенбанк (България)

Оливър Рьогл e новият главен изпълнителен директор на Райфайзенбанк (България)
Надзорният съвет на „Райфайзенбанк (България)“ ЕАД определи Оливър Рьогл за председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на банката, като той поема поста на Момчил Андреев. Снимка: Райфайзенбанк
A A+ A++ A

Надзорният съвет на „Райфайзенбанк (България)“ ЕАД определи Оливър Рьогл за председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на банката, като той поема поста на Момчил Андреев.

Оливър Рьогл вече е получил одобрение от БНБ, съобщиха за NOVINITE.BG от Райфайзенбанк.

Той ще заеме новия си пост от 1 август 2013 г., като до този момент функциите на главен изпълнителен директор ще продължат да бъдат изпълнявани от Ценка Петкова в допълнение към функциите й на главен финансов и главен оперативен директор.

Оливър Рьогл започва кариерата си в Групата Райфайзенбанк Интернешънъл (РБИ) през 1991 г. През 2001 г. той става член на управителния съвет на дъщерната банка на РБИ в Сърбия, а от ноември 2005 г. е неин главен изпълнителен директор.

Под негово ръководство Райфайзен банка а.д. - Сърбия, е била отличавана многократно с престижни международни и национални награди, сред които няколко пъти „Най-добра банка в Сърбия“ на сп. Global Finance, „Най-добра банка в Сърбия“ според сп. Euromoney и „Банка на годината в Сърбия“ на сп. The Banker.

Оливър Рьогл е роден във Велс, Австрия, през 1964 г. Завършил е Икономическия университет във Виена и е магистър по икономически и социални науки със специализация „Банки и финанси“.

Специализирал е и в Университета в Илинойс, САЩ. Владее немски, английски и сръбски език, ползва руски и френски.

#Райфайзенбанк #Момчил Андреев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници