Самозапалилият се от Димитровград е с 30% изгаряния

Самозапалилият се от Димитровград е с 30% изгаряния
Самозапалилият се от Димитровград е в шок след травмата. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Самозапалилият се в сряда мъж от Димитровград е с 30% изгаряния, съобщи БГНЕС, позовавайки се на клиниката по изгаряния, пластична и възстановителна хирургия на УМБАЛ "Свети Георги" – Пловдив.

Там освен мъжа, е настанена и пострадалата при същия инцидент жена със 7% изгаряния.

Самозапалилият се е в шок след травмата и е на постоянна реанимация - следят се жизнените му показатели и се правят вливания на кръв и плазма.

В петък, 7 юни, е насрочена операция за възстановяване на 4% от засегнатите участъци. Останалите 26% от повърхността на кожата се очаква да зараснат по естествен начин.

На пострадалия междувременно ще бъдат насрочени и консултации с психиатър, за да започне постоянно лечение и диспансеризиране. Още утре, 6 юни, предстои операция на жената. При инцидента са засегнатите пръстите, дланите и предмишниците на двете й ръце.

Припомняме, че 31-годишен мъж от Димитровград се самозапали в сряда сутрин в дома си. Инцидентът е станал в кв. "Марийно" в града. Мъжът се залял с бензин и се подпалил. След като обаче започнал да изпитва болка от пламъците, той се уплашил и решил да прекрати страданията. Тогава той събудил 26-годишната си сестра, която спяла в съседната стая. Тя веднага започнала да се опитва да гаси запалените дрехи на брат си. След като го загасила, тя повикала линейка и пожарникари.

Пострадалият е с психични отклонения.

#Димитровград #Пловдив #самозапалване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино