Лагард: Има сигнали за спад на икономиката в Европа

Лагард: Има сигнали за спад на икономиката в Европа
A A+ A++ A

Директорът на МВФ Кристин Лагард се опасява от спад на темповете на растеж на световната икономика, пише „Файненшъл Таймс“. „Наблюдаваме някои негативни сигнали“, заяви Лагард в института Брукингс във Вашингтон. Тя отбеляза, че сигналите за спад на темповете на икономически растеж се забелязват в бързоразвиващите се пазари и в Европа, което заплашва възстановяването на световното търсене.

„Последните данни говорят за спад на темповете на растеж. В същото време рисковете за растежа все още остават значителни“, подчерта Лагард.
Директорът на МВФ заяви, че американската икономика страда от самостоятелно създадени проблеми. Тя смята, че трябва да се отслабят мерките за бюджетни икономии в Европа и призова ЕЦБ да смекчи монетарната политика.

Лагард обяви, че перспективите за растеж на страните БРИКС са се влошили. „През последните месеци икономическата активност в Китай беше слаба, а растежът зависеше прекалено от обемите на кредитиране, инвестиции в недвижими имоти и инфраструктура. Перспективите са се влошили и на останалите ключови пазари като Бразилия, Индия, Русия и ЮАР“, констатира тя.

Според нея приоритетният проблем за Европа остава рекапитализацията на банките и създаването на общ банков регулатор.

(По БГНЕС)

#МВФ #Кристин Лагард #икономика #спад

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници