Парламентарна комисия ще проверява „Авиоотряд 28“

Парламентарна комисия ще проверява „Авиоотряд 28“
Проверката цели да изясни кога, по какви дестинации (в страната и чужбина), с каква цел, в какъв състав, с какъв разход на финансови средства са били ползвани въздухоплавателните средства на авиоотряда и министерството. Снимка: Министерски съвет
A A+ A++ A

Депутатите гласуваха с 206 гласа „за“ създаването на Временна парламентарна комисия за срок от 1 месец за проверка на ползването на „Авиоотряд 28“ и въздухоплавателните средства на Министерството на отбраната не за цели на Въоръжените сили за периода август 2009 – март 2013 г., предаде БГНЕС.

Проверката цели да изясни кога, по какви дестинации (в страната и чужбина), с каква цел, в какъв състав, с какъв разход на финансови средства са били ползвани въздухоплавателните средства на авиоотряда и министерството.

В комисията ще участват по двама представители от всяка парламентарна група. За членове бяха избрани от Коалиция за България Антон Кутев и Жельо Бойчев, от ГЕРБ - Владислав Горанов и Ивайло Московски, от „Атака“ - Венцислав Лаков и Маргарита Николова, и от ДПС - Рамадан Аталай и Йордан Цонев.

Председател на комисията ще бъде Венцислав Лаков от „Атака“.

#Министрество на отбраната #Антон Кутев #Жельо Бойчев #ГЕРБ #Владислав Горанов #Ивайло Московски #"Атака" #Венцислав Лаков #Маргарита Николова #ДПС #Рамадан Аталай #Йордан Цонев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници