Microsoft ще намали цените за лицензите на Windows RT

Microsoft ще намали цените за лицензите на Windows RT
A A+ A++ A

Според информация на Bloomberg Microsoft се готви да намали цените за лицензите на Windows RT, за да стимулира интереса на производителите към платформата, която, както знаем, е опитът на компанията да предложи на пазара таблети с Windows на по-достъпни цени. Разбира се, подробности за цените не са известни, но промоцията се очаква да бъде за таблети с малки размери, което също остава неясно какво точно значи.

Информацията пристига малко след като научихме, че HTC са се отказали от 12-инчов таблет с Windows RT, а малко по-рано през седмицата и от Acer коментираха, че не смятат, че Windows RT е платформа с кой знае какво значение на пазара. В същото време обаче очакваме таблети с Windows RT на пазара да пуснат Asus и Toshiba, а от Dell коментираха, че платформата не е добре позната на потребителите, но тези, които вече притежават устройства с Windows RT, са много доволни от нея.

От Мicrosoft засега не са коментирали информацията, но обещават повече новини, свързани с Windows RT, по време на конференцията BUILD по-късно този месец.

http://www.bloomberg.com/news/2013-06-03/microsoft-said-to-cut-windows-for-tablet-prices.html

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино