Министърът на правосъдието: Само Цацаров не стига

Министърът на правосъдието: Само Цацаров не стига
Златанова съобщи, че ще направи проверка на инспектората на Министерството на правосъдието. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Активността на сегашния главен прокурор Сотир Цацаров бе оценена от всички граждани през последните месеци. Иска ми се да вярвам, че тази негова активност ще се пренесе и в по-ниските нива на прокуратурата, за да се възстанови чувството за законност и справедливост, както искат българите. Ще се съгласите, че главният прокурор сам няма как да направи това, заяви министърът на правосъдието Зинаида Златанова в интервю за "24 часа".

На въпрос как ще прави съдебна реформа при положение, че няма един ден стаж като действащ магистрат, Златанова отговори, че няма да влиза в залата да съди, нито ще е прокурор.

"Правомощията на министъра на правосъдието са посочени в закона, смятам за свой дълг да ги изпълня така, че тези, които правораздават и са в съдебните зали, да се чувстват по-независими и по-спокойни, за да могат да вършат отговорно работа", коментира министърът.

Златанова съобщи, че ще направи проверка на инспектората на Министерството на правосъдието, където предишна проверка установила, че около 80 служители са назначени без конкурс, какъвто се изисква по закона за администрацията.

"Трябва да се запозная с конкретните причини случай по случай как и защо това е допуснато и да взема решение как да постъпя", каза още новият министър.

#Зинаида Златанова #Сотир Цацаров #Министерството на правосъдието #Златанова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино