Румен Петков: Смаян съм от позицията на министър Йовчев за БОП-а

Румен Петков: Смаян съм от позицията на министър Йовчев за БОП-а
A A+ A++ A

Навремето предупредих за потенциални негативни резултати от създаването на ДАНС, без това да бъде сериозно анализирано и обсъдено. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” Румен Петков, член на Националния съвет на БСП, бивш депутат и министър на вътрешните работи в правителството на Тройната коалиция.

„Днес съм сигурен, че резултатите ще бъдат негативни. Доколко и как сме консултирали партньорите – какво счита Европол, какво счита Интерпол, каква е позицията на ключовите ни партньори – Съединените щати, Великобритания, Франция, Германия, Русия, чели ли сме внимателно докладите на Департамента на Съединените щати за сигурността, каква е оценката там за службите за борба с организираната престъпност?”, коментира той.

„Сигурно много хора не харесват Станимир Флоров, не е и сред моите любимци, но доста повече хора мразят Цветанов, вън от всякакво съмнение, но това не е повод да съсипем службата и министерството”, посочи Петков.

„Аз съм смаян от позицията на министър Йовчев – няма какво толкова да пострада министерството като извадим БОП-а. Това е позиция, която ще го направи чужд на системата. Казвам го като човек, който го подкрепи много бурно, много категорично, казвам го с болка. Когато говорим за целия този системен процес, трябва да сме наясно, че ако не сме го съгласували с партньорите, както е, нищо добро не ни очаква”, каза още Петков.

#Румен Петков #БСП #министър #Йовчев #БОП #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници