Трима от НАТО загинали при нападения в Афганистан

Трима от НАТО загинали при нападения в Афганистан
През май общо 26 членове на ИСАФ са загинали в Афганистан. През същия месец на миналата година броят на жертвите от ИСАФ беше 45 души. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Три члена на водената от НАТО коалиция в Афганистан, сред които един цивилен, са загинали при отделни инциденти в размирната източна част на страната, предаде АФП, цитира „Фокус".

Броят на жертвите от Международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан (ИСАФ) е намалял през последната година, но въпреки това от началото на годината досега са загинали 71 членове на ИСАФ.

„Един военнослужещ от ИСАФ и един цивилен от ИСАФ са убити по време на атака в Източен Афганистан днес", се казва в изявление на коалицията, в което се добавя, че жертвите ще бъдат идентифицирани от националните власти.

Третият загинал е станал жертва на експлозия, причинена от импровизирано взривно устройство, посочиха от коалицията, без да предоставят повече подробности.

През май общо 26 членове на ИСАФ са загинали в Афганистан. През същия месец на миналата година броят на жертвите от ИСАФ беше 45 души.

#НАТО #Афганистан #ИСАФ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници