Транспортният министър премества пристанищата в Бургас и Варна

Транспортният министър премества пристанищата в Бургас и Варна
Папазов сподели, че в момента сформира министерския си екип. „Заместник-министрите се назначават от министър-председателя, вече имаме разговори по темата“, каза той. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Преместването на пристанищата в Бургас и Варна ще бъде една от основните цели на новия транспортен министър Данаил Папазов.

„Те се намират в централните части на тези градове, които могат да се използват за други дейности. В тази връзка ние сме готови с конкретни мерки и аз силно се надявам, че до края на годината ние ще имаме изготвени конкретни планове за развитието на двете големи български морски пристанища“, обясни Папазов, цитиран от „Фокус“.

Папазов обяви и назначаването на Божидар Чапаров за директор на „Пристанище Варна“ ЕАД, като вече е издадена и заповедта за назначаването му. Папазов заемаше поста, преди да стане министър.

Първата заявка, която даде като министър веднага след като пое поста, бе, че ще спре приватизацията на „БДЖ – Товарни превози“.

Папазов сподели, че в момента сформира министерския си екип. „Заместник-министрите се назначават от министър-председателя, вече имаме разговори по темата“, каза той.

Личният екип, с който Папазов ще работи в министерството на транспорта, вече бил ясен – Нина Тодорова ще бъде началник на кабинета, а Албена Лазарова ще бъде парламентарен секретар.

Тодорова беше началник на кабинета и на служебния министър Кристиан Кръстев. Лазарова беше заместник-министър на Кръстев, а преди това отново парламентарен секретар.

#Данаил Папазов #пристанища #Варна #Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници