„Ботев“ (Враца) готови да съдят „Левски“ за задължения

„Ботев“ (Враца) готови да съдят „Левски“ за задължения
Последвало е предупреждение, че „Ботев“ ще сезира лицензионната комисия на БФС и ще спре пътя на „сините“ към Европа, на което „Левски“ отвърнал с молба за нова отсрочка. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Ботев“ (Bpаца) се готви да съди „Левски“ заради дълг от 50 хил. евро от трансфера на вратаря Михаил Иванов, който премина на „Герена“ през зимата, съобщава sportal.bg

По неофициална информация сделката е била за около 100 хил. евро, но от „Левски“ са превели само половината от сумата при подписване на договора.

Крайният срок за издължаването е бил 31 март, но два месеца по-късно „сините“ още не са платили.

Врачанският тим напомнил на „сините“ за задължението при гостуването им във Враца за шампионатния мач, който „Левски“ спечели с 3:1. Тогава шефовете на софиянци отново поискали отсрочка до средата на май, парите не са били преведени.

Последвало е предупреждение, че „Ботев“ ще сезира лицензионната комисия на БФС и ще спре пътя на „сините“ към Европа, на което „Левски“ отвърнал с молба за нова отсрочка.

„Желаем бързо възстановяване на г-н Баждеков, но не вярваме, че в „Левски“ няма кой да го замени и да подпише платежното, за да си изчистят задължението“, коментира за „Меридиан Мач“ спортният директор на врачани Валентин Станчев.

„Ако това не се случи до понеделник, „Ботев“ ще си потърси правата по законов път, който не изключва завеждането на съдебно дело“, допълни бившият нападател на ЦСКА.

#задължения #дело #Левски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници